Peuterdans
Vanaf drie jaar kunnen jongens en meisjes balletlessen bij ons volgen. In deze lessen besteden wij vooral aandacht aan het dansen op en herkennen van diverse soorten muziek, ruimtegebruik, samenwerking, improvisatie en fantasie. De ballettechniek is nog helemaal niet belangrijk in deze les, maar de kinderen komen wel (ongemerkt) op verhalende en fantasierijke wijze in aanraking met elementen uit klassiek ballet. Ze zullen het plezier van dansen ervaren.

​Kleuterdans
In de kleuterlessen wordt terdege rekening gehouden met wat voor het jonge kind prettig en belangrijk is in een balletles te leren. De leerlingen leren hun fantasie,muzikaal, ruimte- en vormgevoel ontwikkelen. Zij leren hun dans- en bewegingsmogelijkheden kennen en te vergroten. Van echte ballettechniek is nog geen sprake. De kinderen krijgen echter wel een basis voor de later te leren klassiek ballettechniek. Zo krijgen zij spierversterkende oefeningen, maken zij kennis met de structuur van een balletles en ervaren zij alle elementen van een dans- en balletles. Vanaf ongeveer 6/7 jaar maken de leerlingen een aanvang met ballettechniek zoals hij er uiteindelijk uit gaat zien.

Kinderballet/ Klassiek ballet
Voor jong en voor oud is het mogelijk de klassieke ballettechniek te leren. Uitdraaien is zeer essentieel, evenals een goede houding en vormgevoel. Bij alles wat de leerlingen leren in deze lessen vinden wij het zeer belangrijk dat zij begrijpen en voelen wat zij doen. Zij leren dus niet alleen veel passen, bewegingen en sprongen, maar ook dat dit alles kwaliteit en expressie heeft. In de tienerlessen wordt extra aandacht besteed aan grondoefeningen en stretchen.

Spitzenlessen
Leerlingen die op spitzen gaan dansen moeten op een gevorderd niveau zijn en 12 jaar of ouder. Hun been- en voetspieren moeten sterk genoeg zijn en orthopedisch zijn goedgekeurd  Leerlingen die graag op spitzen willen leren dansen, kunnen dat bij het management kenbaar maken. De aankoop van spitzen wordt gedaan in overleg en onder begeleiding van een docent.

Selectie Klassen A/B/C/D/E
De leerlingen in de selectie klassen, worden voor deze lessen geselecteerd. Deze lessen zijn bedoeld voor hen, die duidelijk te kennen geven dat zij gemotiveerd zijn om geconcentreerd en aandachtig te werken aan de ballettechniek. Fysieke aanleg en gevoel voor dans en muziek zijn een voorwaarde. In de selectie les gaan we nauwkeuriger en preciezer aan de slag met de klassieke ballettechniek. Er is extra aandacht voor het stretchen. Er wordt ook gewerkt aan creativiteit en dansexpressie  d.m.v. improvisatie opdrachten.  We hebben 5 selectiegroepen, A t/m E, oplopend in leeftijd. De jongste groep A volgt 1 selectie balletles per week. We raden een 2e les aan maar deze in niet verplicht.

Groep B t/m D volgt 1 selectie balletles en een 2e dansles per week naar keuze.

Groep E volgt 1 extra lange selectie les moderne dans per week waarin aan techniek, choreografieën en optredens wordt gewerkt, met daarbij een 2e dansles per week naar keuze. Leerlingen die interesse hebben in het willen volgen van dans(voor)opleidingen, worden hierin ondersteund.

Moderne dans
De moderne dansles sluit mooi aan op de ballettechniek. Er wordt veel gewerkt aan organische en andere manieren van bewegen zoals dansen over de grond en met een soepele wervelkolom. Je krijgt een goed gevoel voor ruimtegebruik en timing en verschillende manieren van kracht in samenhang met expressie. Er wordt gewerkt aan flow en je adem ter ondersteuning van je beweging. Er is, vooral bij de jongere groepen, aandacht voor creativiteit en dansexpressie d.m.v. improvisatie opdrachten. De muziek die wordt gebruikt is heel divers. De moderne dans  gebaseerd op elementen uit de Laban-, Limon- en Cunningham-techniek. Curve, arche, tilt en twist zullen bekende termen en bewegingen worden. Elke docent heeft zijn eigen stijl en eigen aandachtspunten in de les.

Moderne Fusion
De Modern Fusion lessen op donderdag hebben nog een extra flow  geïnspireerd door de stijl van Introdans die zich bijzonder goed leent voor repertoire . Met deze groepen doen we mee aan competities en dans events.

​Hiphop-Streetdance/Funky-Streetdance
Hiphop-Streetdance is een dynamische dansstijl die veel verschillende kwaliteiten van de danser aanspreekt en waar veel verschillende stijlen worden gecombineerd  Coördinatie, muzikaliteit, flow en ook conditie zijn belangrijke onderdelen van de les. Spierversterkende oefeningen en een conditietraining zijn onderdeel van de warming-up en een goede voorbereiding voor het lichaam, maar altijd met pakkende  beats en korte choreo’s!! Fun-Flow and a lot of sweat!!!! ​

Modern jazz
In de Modern Jazz komen elementen uit de moderne dans, jazz en urban samen. De organische moderne techniek i.c.m. de meer gecoördineerde jazz techniek vormen samen het diverse modern jazz. Afhankelijk van de muziek zal er de ene keer meer geneigd worden naar een lyrical jazz- en de andere keer meer naar een urban of moderne choreografie. De expressie van de muziek en het ritme zijn de leidraad. Modern jazz is een energieke dynamische ‘power’les met elementen uit de jazzdans en streetdance. Een les met aandacht voor coördinatie en muzikaliteit en het aanleren van pasjes en choreografieën. Beide lessen hebben een energieke opbouw, verschillende techniek en coördinatie oefeningen, conditie en buikspieren komen aan bod en een energieke choreografie om aan te werken.

Repertoire
In deze les werken we aan het maken en instuderen van stukken. Leren choreograferen en je eigen bewegingsvocabulaire ontdekken en vergroten. Samen werken en groepsspirit staan in deze les centraal, ook omdat we choreo’s instuderen die we uiteindelijk willen laten zien aan een klein of groot publiek! Deelname aan deze les vereist het volgen van minimaal 1 techniekles.

Kinderfeestjes
Je kunt ook bij ons je verjaardag vieren!
Interesse? Neem even contact op !